Pasta, Kek ve Kurabiyelerin Dünyasına Hoş Geldiniz!

26 Temmuz 2012 Perşembe

Profiterol Tarifi

  


   Günümüzün profiterolü, çocukluğum prensesi, benim vazgeçilmez tatlılarım arasındadır. Bundan seneler önce aile dostumuz Hanife Teyze'nin evinde bu muhteşem lezzeti tatmıştım. Ogün bugündür de onun adı bizim ailemizde prensestir. Prensesin, profiterolden farkı üzerine pudra şekeri serpilmesidir.


Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin

Kreması:
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi ve 1/2 limon suyu
1 adet yumurta (isteğe bağlı)

Profiterolün yapılışı zahmetli gibi görünse de aslında çok kolaydır. 

125 margarin bir tencerede eritilir ve eritilmiş olan margarine 1 su bardağı su eklenir ve kaynaması beklenir.


Kaynamış olan yağlı suya 1 su bardağı un eklenir, biraz kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.




  Hamuru soğurken bizde hemen içene konacak muhallebiyi yapalım. Süt, un ve şekeri hepsine bir tencereye koyup kaynatana kadar karıştırılır. Normalde yumurtayıda eklerdim ama bu sefer koymadım. Bence daha güzel oldu. Bundan sonrada koymam. Muhallebi olduktan sonra hemen limon kabuğu rendesi ve limon su ile vanilya da eklenir ve soğumaya bırakılır.




Bu arada soğumuş olan hamura 4 yumurta katılır. Püf noktası her bir yumurtanın tek tek hamura yedirilmesidir.





 Pişmeye hazır hale gelmiş hamuru iki kaşık yardımı ile küçük toplar yaparak yağlı kağıdın serili olduğu tepsiye dizilir. Topları elle yapmaya çalışmayın, kaşıkların yardımı ile daha kolay olacaktır.


                         Pişmeden önce :)                                                                Piştikten sonra :)

Pişen toplarımızın soğuduktan sonra ikiye kesilerek içerisine kreması konur ve üzerine pudra şekeri konularak servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder